Konukevimizi Açtık

Bildiğiniz üzere, COVID-19  virüsünün sebep olduğu salgın hastalıkla mücadele ülkemizde tüm hızıyla devam etmekte, bireylerin sağlığını korumak ve hastalığa yakalanma riskini en aza indirmek üzere çeşitli önlemler alınmaktadır. Bu çerçevede, Gölbaşı Sosyal Tesislerimiz, tadilat ve genelgelere uyum çalışmalarının tamamlanmasının ardından 13 Haziran 2020 Cumartesi gününden bu yana siz değerli üyelerimize hizmet vermektedir. İçinde bulunduğumuz yaz günlerinde üyelerimizin sağlıklı bir ortamda dinlenerek diğer üyelerle bir arada olabilmelerinin daha da önem kazandığının bilinciyle, üyelerimizin Gölbaşı Sosyal Tesisleri’nde daha uzun ve nitelikli zaman geçirebilmelerine imkân sağlamak amacıyla ŞATO isimli Konukevimiz, 17 Temmuz 2020 Cuma akşamından itibaren üyelerimizin hizmetine açılmıştır.

 ŞATO’dan yararlanma konusundaki ayrıntılar aşağıdaki  yönergede bulunmaktadır. Gölbaşı Sosyal Tesisleri’nde hafta içi ve hafta sonu akşam 18:00’den sonra ve sabah 10:00’dan önce yiyecek ve içecek hizmeti bulunmadığından ŞATO’dan faydalanacak üyelerimizin tedbirli olmaları gerekmektedir. Gölbaşı Sosyal Tesisleri Pazartesi günleri kapalıdır.

Ayrıca tesis içerisinde geçen yıl yenilenen iki tenis sahasının yanı sıra, iki petank alanı, bir plaj voleybolu sahası ve ŞATO önünde yeni bir pergola değerli üyelerimizin kullanımına sunulmuştur. Eskiden olduğu gibi yine neşe ve keyifle birlikte olacağımız günlerin özlemi içinde tüm üyelerimize sağlıklı ve huzurlu günler dileriz.

 

GALATASARAYLILAR BİRLİĞİ

GÖLBAŞI SOSYAL TESİSLERİ

KONUKEVİ YÖNERGESİ

 

Amaç:

Madde 1 : Bu Yönerge, GALATASARAYLILAR BİRLİĞİ konukevine ilişkin yönetim, yararlanma usul ve esasları ile uygulamayla ilgili diğer hususları belirlemek amacıyla düzenlenmiştir.

Kapsam:

Madde 2 : Bu yönerge, GALATASARAYLILAR BİRLİĞİ üyeleri ve aile fertlerinin; Çeşitli nedenlerle  yurt dışından ve yurt içinden Ankara’ya gelen Galatasaray Topluluğu İşbirliği Kurulu üyesi diğer derneklerin üyelerinin geçici konaklama ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla GALATASARAYLILAR BİRLİĞİ Konukevinikullanabilmeleriyle ilgili esas ve usulleri düzenler.

Tanımlar :

Madde 3 : Bu Yönerge’de,

a.GALATASARAYLILAR BİRLİĞİ : Galatasaraylılar Birliği’ni,

b.Sekreterya : Galatasaraylılar Birliği sekreteryasını,

c.Yönetim Kurulu: Galatasaraylılar Birliği Yönetim Kurulu’nu,

d.Yönerge: Konukevi Yönergesini,

e.ŞATO: Bu Yönergenin 2. maddesinde yer alan ihtiyaçları karşılamak amacıyla Gölbaşı Sosyal Tesisleri’nde konukevi olarak hizmete sunulan binayı ifade eder

Konukevi Olarak Kullanılacak Bina:

Madde 4 : Konukevi olarak kullanılacak yapı, GALATASARAYLILAR BİRLİĞİ Gölbaşı Sosyal Tesisleri’nde yer alan ŞATO isimli binadır.

ŞATO’dan Yararlanacaklar:

Madde 5 : ŞATO’dan:

GALATASARAYLILAR BİRLİĞİ üyeleri, eşleri, 1. derece yakınları ve üye beraberinde olmak kaydıyla misafirleri,

Çeşitli nedenlerle yurt dışından ve yurt içinden Ankara’ya gelen Galatasaray Topluluğu İşbirliği Kurulu üyesi diğer derneklerin üyeleri yararlanabilir.

Yararlanma önceliği üyelerindir.

Yararlanma Süreleri ve Esasları:

Madde 6 : Madde 5’de belirtilen kullanıcıların kısa süreli (bir seferde en çok 6 gece) konaklama talepleri Sekreterya tarafından işleme alınır ve onaylanır.

Konaklamada esas alınacak hafta Salı günü başlar, Pazar günü sona erer. Pazartesi günleri tesis kapalıdır.

Konaklama talepleri en geç, konaklamanın yapılacağı haftanın öncesindeki Pazar günü saat 14:00’e kadar Sekreterya’ya, ilgili form doldurulmak suretiyle yazılı olarak yapılır. Eksik bilgiler içeren formlar dikkate alınmaz. Form aynı gün değerlendirilir ve sonuçlandırılır.

Konaklama talepleri öncelik sırasıyla kabul edilir. Müsait oda olmaması durumunda üye talep ederse ileri tarihli rezervasyon listesi oluşturulur.

İleri tarihli rezervasyon talep edilmesi halinde yine öncelik prensibi uygulanır.

Aynı anda birden fazla sayıda, birden farklı tarihe rezervasyon yapılamaz. İkinci rezervasyon talebi, üyenin mevcut konaklaması sona erdikten sonra değerlendirilir.

Her oda, boşaltılmasını müteakip temizliği ve hijyen açısından hazırlanabilmesi için 24 saat boyunca boş tutulur.

Odalara giriş saati 15:00, odalardan çıkış saati 15:00’dir.

Odalara evcil hayvan kabul edilmez.

Koronavirüs Salgını süresince, hijyen şartlarına azami dikkat gösterilecek şekilde ŞATO odalarında çarşaf-pike (nevresim) takımı, yastık kılıfı, el ve banyo havluları bulundurulacaktır. Ancak diledikleri takdirde üyelerimiz, ihtiyaç duydukları bu ve benzeri ihtiyaç malzemelerini beraberlerinde getirebileceklerdir.

ŞATO  Kapasitesi ve Kullanım Şatları:

Madde 7 : ŞATO’da, içinde birer adet çift kişilik yatak bulunan 5 oda, ikişer adet tek kişilik yatak bulunan 5 oda olmak üzere toplam 10 oda bulunmaktadır. Talep eden üyeler için mevcut 4 adet portatif açılır kapanır tek kişilik yataktan biri müsait olması durumunda tahsis edilir ve oda aynı anda en fazla 3 kişinin kullanımı için uygun hale getirilir.

Konaklama yapmak isteyen üyelerimiz kullanım şartları ile ilgili detaylı bilgiye Sekreteryamızla temasa geçerek ulaşabilirler.

Yönetim Esasları:

Madde 8 : ŞATO’nun idari yönetimi ile yer tahsisine ilişkin işlemler bu Yönerge’de öngörülen usul ve esaslar dahilinde Sekreterya tarafından yürütülür.

Madde 9 : ŞATO’da görevlendirilecek personel ihtiyacı, bu Yönerge kapsamındaki görev, yetki ve sorumluluklar dikkate alınarak Yönetim Kurulu tarafından belirlenir.

Tutulacak Kayıtlar ve Kullanılacak Formlar:

Madde 10 : ŞATO’da;

Konaklama Rezervasyon Formu,

Konaklama Kayıt Defteri tutulur ve bulundurulur.

Demirbaş ve Mefruşatın Kullanılmasına Özen Gösterilmesi:

Madde 11 : ŞATO’da kalanlar gerek kendilerine tahsis edilen mekanlarda gerekse genel kullanım alanlarında bulunan demirbaş ve diğer malzemelere gerekli özeni göstermek ve korumakla yükümlüdür.

Uyulacak Kurallar:

Madde 12 : ŞATO’da kalanların riayet edecekleri kurallar, rezervasyonun kesinleşmesi ile birlikte sekreterya tarafından, konaklayacak üyeye yazılı olarak verilir. ŞATO’dan yararlanacak üye bu kuralları peşinen kabul eder.

Kurallara Uymayanlar Hakkında Yapılacak İşlem:

Madde 13 : Bu Yönerge ve sekreterya tarafından yukarıdaki maddeye göre tespit olunan hususlara uymayanlar hakkında düzenlenen tutanak Yönetim Kurulu’na intikal ettirilir. Yönetim Kurulu, ilgili kişinin ŞATO’da kalmasını sakıncalı gördüğü takdirde Şato’dan yararlanmasına izin vermez.

Kıymetli Eşya:

Madde 14 : Konaklama esnasında yanlarında para ve para hükmündeki kıymetli evrakla, mücevher ve bunun gibi kıymetli eşya bulunan kişiler bu eşyaların kaybından kendileri sorumludur.

Diğer Hususlar:

Madde 15 : Bu Yönergede yer almayan hususlarda yapılacak uygulamaya ilişkin esaslar, bu Yönergeye aykırı olmamak üzere, Yönetim Kurulu tarafından tespit edilir.

Yürürlük:

Madde 16 : Bu Yönerge hükümlerini Yönetim Kurulu yürütür.




KAPAT